Tarcza Republiki
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Mroki Yavin IV

Go down

Mroki Yavin IV Empty Mroki Yavin IV

Pisanie by Elisas Sob Sty 09, 2016 5:40 pm

Couruscant - wolałabym być gdzie indziej . To miejsce jest za głośne. Zbyt niespokojne .
No ale cóż , miejsca wykonywania służby sie nie wybiera - jesteś tam gdzie cię przydzielą .

Elisias usiadła na balkonie ze skrzyżowanymi nogami .

Jedi mówią ze to idealna pozycja do medytacji . Ciekawe czy będę potrafiła sie wyciszyć wśród dźwięków miasta .

Elisias zamknęła oczy i zaczęła wyciszać emocje . Ze wszystkiego czego uczyli ją Jedi - medytacje lubiła najbardziej .Zastanawiała się wtedy nad zdarzeniami przeszłymi , układała sobie w głowie różne sprawy , a moc ... była jej sprzymierzeńcem
Dziś jednak nie myślała o niczym . Odpoczywała ... Nabierała sił na kolejne przygody .O dziwo udało jej się osiągnąć stan głębokiego skupienia .

I pomyśleć ze wsłuchując się w dźwięk przelatujących obok pojazdów można medytować.

Jednak lekki szum miasta zakłócił pewien ledwie słyszalny i znajomy dźwięk generatora tarczy . Elisias wiedziała , kto ją obserwuje .
- Możesz się pokazać Quazi , wiem że tu jesteś .

Wciąż nie naprawił generatora tarczy .

Quazi pojawił się tuż przed nią , próbując ją przestraszyć . Nie udało mu się to jednak .
- Skąd wiedziałaś że cie obserwuje - zapytał towarzysz .

Wzbiera w nim złość .

- Nie naprawiłeś generatora . Musisz się bardziej postarać . Jestem tylko padawanem ,a juz potrafię cie wyczuć . Mistrza Jedi nie oszukasz wcale .

Quazi zdenerwował sie , lecz przez maskę nie było tego widać .

Coś jest nie tak .

Quazi zniknął na chwile , by znów próbować przestraszyć padawankę . Ponownie nie udało mu się . Kolejna nieudana próba doprowadziła go do furii .
- Co jest z tobą nie tak?!!! - krzyknał - Dlaczego nie reagujesz , dlaczego się nawet na mnie nie spojrzysz!!

Niepokojące ... Dlaczego tak reaguje? Dlaczego nagle zaczął się przejmować tak mocno? Może przypomniało mu sie coś bolesnego , jakieś wspomnienie ...

-Nie denerwuj się - powiedziała spokojnie - Jedi trudno przestraszyć . Nie ma potrzeby sie denerwować . Miałeś zły dzień? Ktoś cię zranił? A może dręczą cie jakieś wspomnienia?

Quazi zawahał się . Nic nie odpowiedział i zniknął .Elisias wiedziała ze jest tu przy niej . Lecz udawała ze medytuje i nie zwraca na niego uwagi .
Nagle pojawił się znów .

- Jedi są po to aby pomagać , tak? Pomożesz mi?

Po tym co zrobił prosi mnie o pomoc .

Elisias miała wątpliwości . Świństwo jakiej jej zrobił nie dało o sobie zapomnieć .

Należy wybaczać . To ja byłam głupia . To ja zachowałam się idiotycznie . On zaś ... cóż skorzystał z mojej głupoty . Ostatecznie przecież nic się nie stało...

-Jeśli tylko dam rade pomogę ci .

Quazi niepewnie zdjął maskę . Elisias była wstrząśnięta gdy zobaczyła jego twarz . Nie dała na jednak po sobie tego poznać .

Wygląda jak sith! Przekrwione oczy , mocno pomarańczowe tęczówki , podkrążone oczy , żyły na twarzy ciemne , a do tego te czarne plamy . Ale przecież on nie jest wrażliwy na moc. Jak to się stało?
Elisas
Elisas
Jedi
Jedi

Liczba postów : 238

Powrót do góry Go down

Mroki Yavin IV Empty Biała Lilia - czyli rzecz o miłych wydarzeniach na Yavin IV

Pisanie by Elisas Pią Lut 05, 2016 1:08 pm

Życie potrafi zaskakiwać . Miłość przychodzi bez ostrzeżenia.
Jak śmierć nagła , jak śmiech przyjemna , jak owoc słodka.
Zasady , które niczym oddech były - stają się tylko pustymi słowy.

Dusza moja , niczym tafla jeziora - spokojna , niezmącona .
Staje się słodkim sztormem radości , pasji i tęsknoty ...
By jeszcze raz , codziennie od nowa - jak za pierwszym razem.

Zakochać się w Białej Lilii ...
Elisas
Elisas
Jedi
Jedi

Liczba postów : 238

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: