Tarcza Republiki
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Kret

Go down

Kret Empty Kret

Pisanie by Skoltus Sro Maj 04, 2016 5:29 pm

[img]Kret Swtor%202016-04-13%2022-41-34-69_zpseps68lp9[/img]

Moff Kary'ian Altereek stał w sali z ogromnym holo projektorem. Nie wiedział że jest obserwowany.

Z szarej ściany przed którą stał wyłonił się mężczyzna ubrany na szaro. Na głowie miał kaptur a większą połowę twarzy zasłaniała specyficzna maska wykonana z matowej stali z jednym cybernetycznym okiem. Zamaskowana postać podeszła do Kary ian’a i cicho chrząknęła. Altereek nawet nie drgnął.

- Nazwisko – zapytał dowódca Ostrza.

- Tacy jak ja nie noszą nazwisk – odpowiedział zamaskowany mężczyzna zmodulowanym głosem.

- Zakładam że wiesz kim jestem – zapytał Kary’ian.

- Moff Kary’ian Altereek, aktualny przywódca Ostrza Imperium, organizacji działającej w skonkretyzowanym celu, chronić interesy Imperium – odpowiedział zamaskowany mężczyzna. Altereek prychnął.

- Ja bym to raczej nazwał bandą niezorganizowanych najemników – Altereek mówiąc to odwrócił się w stronę zamaskowanego mężczyzny.

- Kto Cię przysłał? - zapytał Moff. Mężczyzna nie odpowiedział, wyciągnął w stronę dowódcy jakieś czarne pudełko.

- Jako jeden z nielicznych jest Pan w stanie poznać strzępek informacji o mojej osobie, numer identyfikacyjny … i twarz – zamaskowany dotąd mężczyzna zdjął specjalistyczną maskę. Miał najzwyklejszą twarz, wyglądał jak każdy. Wyróżniała go jedynie spora blizna przecinająca w poprzek jego zwykłą twarz. Moff szybko odwrócił wzrok od facjaty mężczyzny i spojrzał na pudełko. Zastanawiał się.

- Domyśla się Pan że te dane to spora odpowiedzialność … i ryzyko – mężczyzna z blizną po wypowiedzeniu tych słów założył maskę na twarz. Moff kiwnął głową.

- Zechce się Pan przejść ? – zapytał Alterneek. Razem wyszli na balkon gdzie nie było podsłuchów, ale mogli stać się łatwym celem.

:::

- Inteligencja jest pod restrykcją Zakuulu … skąd mam wiedzieć że to nie prowokacja – zapytał dowódca. Mężczyzna w masce uśmiechnął się do siebie. Powiedział cicho.

- Jeżeli Imperium upada … to dlatego, że tak miało być … jeżeli ktoś przejmuje w nim władze … to dlatego, że my tak postanowiliśmy … skąd więc pomysł że Zakuullici sami wywalczyli sobie pozycję w naszej galaktyce? – zamaskowany agent wysnuł sugestię.

Moff zaczął się głowić, nie chciało mu się wierzyć że inteligencja pozwoliła Zakuulitom na przejęcie władzy tylko dlatego, że mieli w tym jakiś interes.

- Czyli nie jesteś szpiegiem … zatem po co Cię przysłali? – zapytał Moff.

- Do pomocy … jestem jedynym strzelcem w Imperium który trafi muchę Bahla z odległości 1000 klicków – zakomunikował zamaskowany agent. Moff stał i spoglądał na wieżowce w Kaas City, po chwili rzekł.

- Balkon to jedyne miejsce wolne od monitoringu i podsłuchów – zamaskowany mężczyzna podszedł do Altreek’a i zaczął spoglądać w stronę wieżowców szukając dobrych punktów strzeleckich.

- Zapewnimy Ci broń i ochronę … - zaczął Altreek.

- Broń mam a od ochrony jestem ja – dokończył za niego mężczyzna w masce.

- Miałem na myśli … immunitet … choć … tacy jak Ty go raczej nie potrzebują – Moff powiedział to mierząc wzrokiem zamaskowanego mężczyznę. Mężczyzna w masce jakby czytał mu w myślach.

- Możesz nawet nie próbować … jest tylko jeden serwer na którym są dane na mój temat – Moff słysząc to uśmiechnął się tylko nieznacznie po czym nastała chwila milczenia którą przerwał przybysz.

- 456 kilicków na wchód … barka … trzech … obserwują nas – mężczyzna w masce powiedział to spokojnym głosem, nie odwracając nawet głowy w tamtą stronę – pożegnaj się teraz ze mną odsyłając do budynku … sam postój jeszcze chwilę do czasu aż odlecą.

Z oddali całej rozmowie przyglądały się trzy złote hełmy.

Skoltus
Skoltus
Agent

Liczba postów : 677

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: