Tarcza Republiki
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Wywiad i Rozpoznanie (WiR)

Go down

Wywiad i Rozpoznanie (WiR) Empty Wywiad i Rozpoznanie (WiR)

Pisanie by Selavan Pią Wrz 23, 2016 10:19 am

>> Witaj w Centralnej Bazie Danych, agencie.
>> Wprowadź swój indywidualny klucz:
>> Hasło: *****************
>> Autoryzację dla klucza wydał: Detailed
Przyznano dostęp. Wersja rdzenia 2.1.5-567./1, wersja interfejsu 1.0.2
>> _
>> s z u k a j _ W i R
>> Czekaj…
|||||||
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 100%

Wywiad i Rozpoznanie (WiR) 3773154

„WiR”

Wywiad i Rozpoznanie (WiR). Wyspecjalizowana jednostka, której zadaniem jest ochrona Tarcz przez zewnętrznym jak i wewnętrznym wrogiem oraz wsparcie realizowanych operacji.

Aktualny dowódca: Jeen „Detailed” Jeal [bio]

Powołany do istnienia na polecenie: Sallaros [bio]

Dostęp do informacji poufnych: wysoki, zależny od stopnia

Zadania: zdobywanie informacji o działaniach wrogich agentów; rozpoznanie ruchów wojska w polu; obrona przed atakami wrogich agentów; odnajdywanie i likwidowanie zagrożeń; dbanie o bezpieczeństwo informacyjne jednostek organizacyjnych Tarcz Republiki; przeciwdziałanie ryzykom personalnym; wsparcie dla innych jednostek operacyjnych Tarcz Republiki; wsparcie technologiczne w obszarze bezpieczeństwa systemów; doradztwo w obszarze taktyki i organizacji misji zewnętrznych; inne działania niezbędne do realizacji powyższych.

Łańcuch dowodzenia: Dowódca Tarczy -> Szef Wywiadu -> agent 1 st. -> agent 2 st. -> specjalista (agent 3 st).

Zrealizowane misje: brak danych [odśwież stronę]

>> Wyloguj się
>> Nastąpiło skuteczne wylogowanie z systemu.

Informacja OOC
Witajcie kochani. Chciałam was zaprosić serdecznie do wywiadu Tarcz. Jednostka będzie niedużą (3-4 osoby), wyspecjalizowaną i heavy RP komórką, której zadaniem będzie z jednej strony prowadzenie akcji wywiadowczych i kontrwywiadowczych, z drugiej zaś wspieranie innych oddziałów Tarcz w trakcie realizowanych przez nich misji. Jeżeli lubisz akcje zwiadowcze, tajne misje, jeżeli lubisz współpracować i bawić się w intrygi to jest miejsce dla twojej postaci. WiR ma pomagać w organizowaniu eventów i urealnianiu ich poprzez dostarczanie informacji wywiadowczych, robienie briefingów przed misjami, i in. Jednocześnie zapewniać wymianę informacji w Tarczach, wtykać nos w nie swoje sprawy (coś jak Wydział Wewnętrzny – co pewnie zrodzi fajne RP-gowo sytuacje). Z założenia dowódcza wywiadu odpowiada przed szefostwem Tarcz, czyli Sallarosem. Będziemy organizować ewenty i rozwijać naszą własną historię, która będzie powiązana w wielu miejscach z wątkami głównymi.

Historia
Zaplanowałam osobny storylajn dla WiR’u. Dotyczyć on będzie dwóch głównych kwestii. Pierwszy zdobycie izotopu-5, jednej z najrzadszych substancji w Galaktyce, a jak wiemy jedynie okręty zasilane tym paliwem mogą stawić czoła zakuulańskiej flocie. Oficjalnie całe wydobyte przez Kartel Hutt’ów paliwo przepadło. Czy na pewno? Jak z tym powiązane jest zaginięcie bez śladu lokalnego chwalipięty Vicco w jednej z kantyn na Nar Shaddaa? Drugi: pokonanie tajemniczej organizacji Reshapersów (ktoś ma pomysł jak przetłumaczyć to na Polski, bo przekształcacze nie koniecznie brzmi ładnie), posiadającej groźną, starożytną technologię, która może stać się w rękach Zakuul bronią ostatecznej zemsty, jeśli tylko pozwolimy im ją rozwinąć i przetestować. Wierzę, że nie mamy takiego zamiaru. Plus wątki postaci.

Będziemy skupiać się na misjach, które mogą dostarczyć informacji dla wątku głównego, realizowanego w gildii (obecnie epizod VII, z racji afiliacji wspieramy tylko stronę Republiki ofc) oraz na misjach, które będą naszą osobistą odpowiedzialnością. Wszystko co niejasne, tajemnicze, podejrzane, kłopotliwe i niebezpieczne jest naszą jurysdykcją. Jeżeli tylko szef (Sall) nie rzuci czerwonym światłem albo jakiś mistrz Jedi nie pojedzie prywatą, reagujemy na każdy przejaw zagrożenia, nawet niewielki. Tarcze mają obecnie trudną sytuację, są trochę jak między młotem a kowadłem. WiR zrobi wszystko, aby zabezpieczyć interesy Tarcz, często realizując zadania i podejmując decyzje, które nie podobałyby się naszym zwierzchnikom lub których nie są w stanie podjąć. Jesteśmy skuteczni. Jesteśmy decyzyjni. Jesteśmy lojalni.

Historia będzie rozwijana przez zarówno grupowe jak i indywidualne ewenty. Postęp agentów w ich indywidualnych ewentach będzie wpływał na losy całego oddziału.

Rekrutacja
Szczególnie mile widziani wszelkiego rodzaju ex-agenci/agenci, specjaliści różnych dziedzin, wojskowi oraz może jeden Jedi. Warunkiem jest posiadanie specjalistycznych umiejętności, co będzie RPgowo weryfikowane przez Jael. Warunki OOC to chęć do erpienia, dobry pomysł na postać i wiek 18 lat (hihihi, żart), ale serio wymagam przynajmniej minimum dojrzałości – no i 95% mężczyzn właśnie odpadło. Shit… znowu same baby będą Galaktykę ratować. Wink

Osoby zainteresowane udziałem w tej historii proszę o przesłanie mi KP lub linku do niej na PW. Jak uzbieram odpowiednią liczbę osób, min. 2, wystartuje ewent inauguracyjny (jak będzie więcej niż planowana liczba osób w oddziale nie szkodzi, zagospodaruję każdego). Nie mogę się doczekać.
Selavan
Selavan
Smuggler
Smuggler

Liczba postów : 99

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: