Lord Jezgo
2 posters
Strona 1 z 1
Lord Jezgo
Imię: Jezgo
Nazwisko: Maginia
Rasa: cyborg
Klasa: Sith Inquisitor - Sorcerer
Rola w drużynie: Dps
Charakterystyczne cechy: prawe oko zastąpione przez sztuczne oko cyborga, tak samo prawa ręka i noga
Charakter: nieugięta, cyniczna, sarkastyczna, wyrachowana, dobrze wie, komu buty wiązać, a komu należy utrzeć nosa, mściwa, wyniosła, czujna, wścibska (ogólnie typowy sith )
Historia:
~lepiej do niej nie mówić, że jest przewrażliwiona - nie lubi tego;
~nie uległa żadnemu poważnemu wypadkowi - sithowie zrobili z niej cyborga, aby stała się jeszcze silniejsza i potężniejsza;
~nie rozumie, czym jest miłość, gdyż była nią obdarzona jedynie jako małe dziecko;
~zazdrości siostrze większej ilości midichlorianów.
Nazwisko: Maginia
Rasa: cyborg
Klasa: Sith Inquisitor - Sorcerer
Rola w drużynie: Dps
Charakterystyczne cechy: prawe oko zastąpione przez sztuczne oko cyborga, tak samo prawa ręka i noga
Charakter: nieugięta, cyniczna, sarkastyczna, wyrachowana, dobrze wie, komu buty wiązać, a komu należy utrzeć nosa, mściwa, wyniosła, czujna, wścibska (ogólnie typowy sith )
Historia:
Gdy Jezgo miała 4 lata, sithowie porwali ją z domu rodzinnego. Wiele lat wmawiano jej, że sithowie uratowali ją i żyje tylko i wyłącznie dzięki ich łasce. Rosła w siłę, ucząc się manipulować, oszukiwać, kłamać, najczęściej przy użyciu Mocy. Powoli zdobywała coraz lepsze pozycje, zyskując sympatię przełożonych i nienawiść innych uczniów. Gdy miała 13 lat znalazła folder z danymi na swój temat - wszystko przez to, że jakaś nieodpowiedzialna osoba nie zamknęła go poprawnie. Wtedy dowiedziała się, że ma młodszą siostrę obdarzoną wyższą ilością midichlorianów, niż ona, gdy była w jej wieku. Akta opisywały nieudany zamach na ich dom rodzinny i klęskę w próbie porwania dziewczynki. Jezgo wpadła w złość, żądając natychmiastowych wyjaśnień. "Ale jak to możliwe?! Twierdziliście, że cała moja rodzina została zabita przez jedi! Całe moje życie to kłamstwo?!" Nie była tym faktem przesadnie zdziwiona. Jednak była już niemal sithem, nie miała innego domu. Dostała obsesji na punkcie dziewczynki, której nigdy nie dane było jej poznać. Z pewnością Witmę również całe życie oszukiwano, należało odbić ją z rąk jedi i zapewnić właściwe warunki życia - w końcu były rodziną. Jezgo zdawała sobie sprawę, że nie osiągnie tego w pojedynkę. Postanowiła więc osiągnąć tytuł lady, stać się prawdziwym sithem i w czasie wolnym od obowiązków próbować odnaleźć swoją młodszą siostrzyczkę o ogromnym potencjale. Wybrała sobie na mistrza silnego, lecz niezwykle tępego sitha, którego szybko zwiodła i omamiła kobiecymi sztuczkami, owinąwszy go sobie wokół palca. W wieku 17 lat doniosła na swego mistrza, przedstawiając podrobione dowody jego zbrodni i jednocześnie "udowadniając prawdziwe posłuszeństwo" wobec Imperium. Postawiono jej jeden jeden warunek - otrzyma tytuł za zabicie zdrajcy. Zrobiła to z zimną krwią. Nie spodziewała się jednak, że otrzyma stołek w jakiejś zapyziałej części galaktyki, z której nijak nie udałoby się jej odnaleźć siostry. Zdołała jednak rozwinąć siatkę kontaktów i wzbogacić się, a także udoskonalić swoje umiejętności. Zyskała sławę Mrocznej Pani Piorunów. Zaczęła zagrażać przejęciem całej planety, była jednak zbyt silna i miała zbyt wiele wpływów zarówno po stronie Imperium jak i Republiki, że Imperator przeniósł ją na Naboo, by szpiegowała i załatwiała różne sprawy na modłę nauk sithów. W międzyczasie, 22-letnia Jezgo zajęła się poszukiwaniami siostry.
Dodatkowe informacje: ~lepiej do niej nie mówić, że jest przewrażliwiona - nie lubi tego;
~nie uległa żadnemu poważnemu wypadkowi - sithowie zrobili z niej cyborga, aby stała się jeszcze silniejsza i potężniejsza;
~nie rozumie, czym jest miłość, gdyż była nią obdarzona jedynie jako małe dziecko;
~zazdrości siostrze większej ilości midichlorianów.
Ostatnio zmieniony przez Maginia dnia Czw Kwi 14, 2016 12:58 am, w całości zmieniany 1 raz
Maginia- Zarząd Tarczy
- Liczba postów : 483
Re: Lord Jezgo
W sumie racja, większość naszych postaci uległa większym lub mniejszym wypadkom, a tu fajnie przeszczepione dla ulepszenia
Dzięki! Z początku chciałam po prostu cyborga, potem stwierdziłam, że chcę, żeby postać była trochę starsza, ale wtedy musiałaby być nieobecna podczas "wypadku", gdy Witma została okaleczona. No a potem stwierdziłam, że to Sithowie i co im tam robi - obciąć zdrowej dziewczynie rękę i nogę i zastąpić je maszynami. XD
Maginia- Zarząd Tarczy
- Liczba postów : 483
Też mam sorcerera kobietę cyborga:) Ale w innej gildii.To moja ulubiona postać, uwielbiam force storm
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: