Regulamin - DYSKUSJE
+10
Elisas
Eliphas
Col'sheer'ee
Bobik
Kamzo
Sallaros
Zaxif
Ansarras
Artun
Saleus
14 posters
Strona 2 z 4
Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Regulamin - DYSKUSJE
Taaak taaaak uwolnijcie gniewwww
Skoltus- Agent
- Liczba postów : 677
Kolejna moja Polska gildia która się rozpadnie? Gdzie dwóch polaków, tam trzy partie....
Bobik spokojnie.
Col'sheer'ee- Strażnik Holocronów
- Liczba postów : 1206
Głupia sprawa że wczorajsza dyskusja na Ts-ie zakończyła się tak, że Artun zrezygnował, a ja wyszedłem z gildii jedną z postaci. Jednak mój punkt widzenia pozostaje niezmienny: wszelkie przymusy to zło.Trafiłem tutaj przez przypadek, za Artunem, i to właśnie w Tarczy poznałem i ogromnie polubiłem Rp. Oddałem tej gildii sporo swojego czasu, czy to odgrywając RP ,czy pisząc opisy tak, żeby nie były tylko odpisem dialogów z czatu, a ostatnio nawet chciałem zgłosić się na scenarzystę odcinka wraz z jednym z członków. I nie chcę, żeby o moim losie w gildii RP decydowały osoby z którymi nie zrobiłem ani jednego RP (z Artunem zrobiłem może dwa) i którym się wydaje że wszystko co się dzieje poza TS jest mało istotne. Zebranie wyglądało tak: " to my jesteśmy władza, to co ustaliliśmy jest święte, a inni skoro nie ma ich na TSie to niech sie przystosują albo wyp**.A Sall i Maginia niech nas lepiej jednak poprą , bo my to robimy dla dobra gildii". I jeszcze słowa jednego aroganckiego typa że moje zdanie go nie interesuje, mogłem być na zebraniu, albo najlepiej w radzie. Nie, nie mogłem! Może są tutaj tacy zakręceni na punkcie RP że dla nich Col to Błękitna Jedi a Mi'uvia to pyskata Twi'lekanka a nie stojące za nimi męskie głosy? A może chcieliby jak ja siedzieć na TS i robić OPSy ale nie za bardzo mogą? Bo odnoszę wrażenie że TS i punkty karne nie poobały się więcej niż trzem osobom, ale wszyscy zaakceptowali regulamin, bo w końcu ile jest jeszcze polskich gildii heavy RP ....
Bobik to... było piękne. Wspaniale to ująłeś. Jestem z ciebie dumnyBobik napisał:dla nich Col to Błękitna Jedi a Mi'uvia to pyskata Twi'lekanka a nie stojące za nimi męskie głosy?
Pojawil sie nowy regulamin, prosze o zapoznanie sie z nim i o uwagach pisac w tym temacie.
Ja nic nie mam do dodania.
Jest dosc dlugi, ale uwazam że sprawiedliwy i przejrzysty. nikogo nie faworyzuje i nie narzuca graczom zbyt wiele.
Jedna uwaga. Player vs. Environment (otoczenie) a nie Player vs. Engine (silnik)
Artun- Jedi
- Liczba postów : 153
Z taką formą regulaminu mogę się zgodzić
Kamzo- Trooper
- Liczba postów : 483
Wydzieliłem zasady RP z regulaminu. Myślę, że ten zyskał trochę na przejrzystości.
Dzis zauwazylem brak dwuch istotnych ( przynajmniej z mojej strony) podpunktow w zasadach RP. Po pierwsze Zakaz zabijania, gwalcenia, torturowania i innych tego typu interakcji, bez pozwolenia gracza ktorego obejma te jakze codowne wrazenia i odczucia. Po drugie wszystkie "przedmioty specjalne" ktore nasze postacie beda mogly znalesc podczas swoich podrozy musza byc skonsultoane z oficerem od RP i po znalezieniu wpisane do karty postaci.
Eliphas- Zarząd Tarczy
- Liczba postów : 656
Eliphas napisał:Dzis zauwazylem brak dwuch istotnych ( przynajmniej z mojej strony) podpunktow w zasadach RP. Po pierwsze Zakaz zabijania, gwalcenia, torturowania i innych tego typu interakcji, bez pozwolenia gracza ktorego obejma te jakze codowne wrazenia i odczucia. Po drugie wszystkie "przedmioty specjalne" ktore nasze postacie beda mogly znalesc podczas swoich podrozy musza byc skonsultoane z oficerem od RP i po znalezieniu wpisane do karty postaci.
Co do pierwszego ... to chyba oczywiste
Skoltus- Agent
Ujme to tak. Gralem z wieloma grupami, ludzmi a nawet z wlasna zona. I powiem wam ze zabijanie i cala reszta najprzyjemniejszych rzeczy zazwyczaj jest dozwolona. Czesto przez takie granie rozpadaly sie grupy i konczylo sie granie. Dlatego uwazam ze to powinno byc napisane i to pogrubiona czcionka (zwlaszcza ze moj chory umysl juz tworzy scenariusze gwaltow i morderstw).
Eliphas- Zarząd Tarczy
Eliphas napisał:Dzis zauwazylem brak dwuch istotnych ( przynajmniej z mojej strony) podpunktow w zasadach RP. Po pierwsze Zakaz zabijania, gwalcenia, torturowania i innych tego typu interakcji, bez pozwolenia gracza ktorego obejma te jakze codowne wrazenia i odczucia. Po drugie wszystkie "przedmioty specjalne" ktore nasze postacie beda mogly znalesc podczas swoich podrozy musza byc skonsultoane z oficerem od RP i po znalezieniu wpisane do karty postaci.
Co to za gwałt za pozwoleniem gwałconego XD
fikcyjny, Bobek, fikcyjny :-)
Eliphas- Zarząd Tarczy
Punkt dotyczący zabijania - kumam i popieram. Pomedytuje jak to ładnie ubrać, co do gwałtów to zabronię dokonywania przestępstw na tle seksualnym w grze
Ale tego trzeciego punktu nie rozumiem
Ale tego trzeciego punktu nie rozumiem
jesli podczas jakiejs przygody twoja postac znajdzie np modyfikacje do miecza swietlnego poprawiajaca odbijanie strzalow z blastera ( jakis + do rolla w takiej sytylacji) to zeby na takie przednioty zrobic miejsce w karcie postaci. Nie uzywaliscie czegos takiego? Nigdy zadna z waszych postaci nie znalazla czegos takiego? jesli nie to widze ze sporo pracy jeszcze przed nami :-)
Eliphas- Zarząd Tarczy
W zasadach dot. RP pojawiły się dwa nowe punkty:
z tymi przestepstawami na tle seksualnym to moga byc jesli bedzie obustronna zgoda graczy. Jak Gracz ktory odgrywa potecjalną ofiare nie chce to wtedy jest to zabronioneCol'sheer'ee napisał:* Bez wcześniejszego ustelenia z graczem wcielającym się w postać zabronia się jest mocnego okaleczania (np. odciencie kończyny) postaci lub jej zabijania. W przypadku gdy gracz nie jest już aktywny w eventach RP lub odszedł z gildii, Radny RP podejmuje decyzję o ostatecznym wycofaniu postaci z historii poprzez jej uśmiercenie.
* W eventach RP zabronione jest dokonywanie wszelkich przestępstw na tle seksualnym.
Dobrze by było dodać podpunkt o zakazie trollowania w jakikolwiek sposób w czasie RP. ._.
Gość- Gość
No nie wierze... Sam jak trolowales to bylo git? A teraz chcesz tego zabronic? Wiesz jak to sie nazywa?
Eliphas- Zarząd Tarczy
Zgadzam sie z tym zabronieniem albor aczej przed tym grzecznie sie zapytac uczestnikow rp
Egarea napisał:Dobrze by było dodać podpunkt o zakazie trollowania w jakikolwiek sposób w czasie RP. ._.
Myślałem że to jest oczywiste
Skoltus- Agent
Jak widać nie
Jak ja trollowałem Elip to mnie później kac moralny męczył, a teraz to stało się uciążliwe to poruszyłem temat...
Gość- Gość
Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Strona 2 z 4
Pozwolenia na tym forum: