Epizod V (Republika) - DYSKUSJE
+10
Sallaros
Bobik
Elisas
Zim
Ansarras
Guas'ol Dar'Amdu
Maginia
Kamzo
Skoltus
Eliphas
14 posters
Strona 19 z 19
Strona 19 z 19 • 1 ... 11 ... 17, 18, 19
Re: Epizod V (Republika) - DYSKUSJE
Nie, ja lubię krytykę. Jak już pisałem końcówka eventu była niezaplanowana. Po evencie prosiłem o ocenę. Skol ją wyraził, ty również.
Ansarras- Sith
- Liczba postów : 695
Wskoczył nam jeszcze jeden tekst z wątków pobocznych (strona imperialna), który należałoby chyba dodać do "Jak czytać?" A dlaczego piszę w komentarzach dla Republiki? Bo chciałem poruszyć jeszcze jedną kwestię. Sam nie pamiętam dokładnie ile lat minęło między poszczególnymi epizodami, więc może przydałby się oddzielny temat - coś jak linia czasowa Nie trzeba odnosić tego konkretnie do przebiegu historii w SWTOR; chodzi jedynie o podsumowanie, że między tym, a tym epizodem, minęło tyle i tyle lat itd.
Kamzo- Trooper
- Liczba postów : 483
Kamzo napisał:Wskoczył nam jeszcze jeden tekst z wątków pobocznych (strona imperialna), który należałoby chyba dodać do "Jak czytać?" A dlaczego piszę w komentarzach dla Republiki? Bo chciałem poruszyć jeszcze jedną kwestię. Sam nie pamiętam dokładnie ile lat minęło między poszczególnymi epizodami, więc może przydałby się oddzielny temat - coś jak linia czasowa Nie trzeba odnosić tego konkretnie do przebiegu historii w SWTOR; chodzi jedynie o podsumowanie, że między tym, a tym epizodem, minęło tyle i tyle lat itd.
Czytasz mi w myślach.
Col'sheer'ee- Strażnik Holocronów
- Liczba postów : 1206
Tutaj mogę bazować na wieku generała Kamzo Gelu xD
Gdy założyliśmy gildię, odegraliśmy kilka małych i większych rp. Pierwsze dotyczyło stworzenia organizacji, jaką stała się Tarcza Republiki. Na evencie były trzy osoby: ja, Sall i Hei'lang (czyli faktycznie osoby, które założyły gildię w rzeczywistości ^^). Epizod I zaczęliśmy nieco później, gdy zdecydowaliśmy, że trzeba to wszystko jakoś ogarnąć i uporządkować. W chwili formowania się Tarczy generał (chociaż wtedy jeszcze major) Kamzo miał 28 lat, a gdy startował epizod I, organizacja istniała już jakiś czas, a jego wiek wynosił 33.
Kilka miesięcy temu ustaliliśmy (gdzieś tu, na forum), że od startu ep. I do ep. IV minęły 2 lata (więc idąc dalej, Kamzo miał wtedy lat 35). Natomiast, jeśli dobrze pamiętam, ep. V dzieje się aż 3 lata później (i znowu - Kamzo ma lat 38. Trzyma się jakoś, mimo wcześniejszego wyroku śmierci xD). Ep. VI wystartować ma z jednorocznym przeskokiem, co daje 39 lat na karku generała od chwili startu ep. I.
Podsumowując na szybko: ep. I, II, III rozegrały się ogólnie w przeciągu 2 lat ----> ep. IV zaczyna się po tym okresie ----> 3 lata później toczy się akcja ep. V ----> rok później rozpoczyna się ep. VI.
Myślę, że to przydatne informacje dla metryczek bohaterów
Gdy założyliśmy gildię, odegraliśmy kilka małych i większych rp. Pierwsze dotyczyło stworzenia organizacji, jaką stała się Tarcza Republiki. Na evencie były trzy osoby: ja, Sall i Hei'lang (czyli faktycznie osoby, które założyły gildię w rzeczywistości ^^). Epizod I zaczęliśmy nieco później, gdy zdecydowaliśmy, że trzeba to wszystko jakoś ogarnąć i uporządkować. W chwili formowania się Tarczy generał (chociaż wtedy jeszcze major) Kamzo miał 28 lat, a gdy startował epizod I, organizacja istniała już jakiś czas, a jego wiek wynosił 33.
Kilka miesięcy temu ustaliliśmy (gdzieś tu, na forum), że od startu ep. I do ep. IV minęły 2 lata (więc idąc dalej, Kamzo miał wtedy lat 35). Natomiast, jeśli dobrze pamiętam, ep. V dzieje się aż 3 lata później (i znowu - Kamzo ma lat 38. Trzyma się jakoś, mimo wcześniejszego wyroku śmierci xD). Ep. VI wystartować ma z jednorocznym przeskokiem, co daje 39 lat na karku generała od chwili startu ep. I.
Podsumowując na szybko: ep. I, II, III rozegrały się ogólnie w przeciągu 2 lat ----> ep. IV zaczyna się po tym okresie ----> 3 lata później toczy się akcja ep. V ----> rok później rozpoczyna się ep. VI.
Myślę, że to przydatne informacje dla metryczek bohaterów
Ostatnio zmieniony przez Kamzo dnia Pią Mar 04, 2016 11:54 pm, w całości zmieniany 1 raz
Kamzo- Trooper
zgadza się ale między Epizodem IV a V minęły 3lata. Jednak w tym wszystkim nie wziąłeś (średnio było to ustalone) ile poszczególne epizody trwały (np. Epizod V jakieś 8-9 miesięcy).Kamzo napisał:Podsumowując na szybko: ep. I, II, III rozegrały się ogólnie w przeciągu 2 lat ----> ep. IV zaczyna się po tym okresie ----> 5 lat później toczy się akcja ep. V ----> rok później rozpoczyna się ep. VI.
Ano, nie brałem w zasadzie udziału w ep. V (poza jednorazowym pojawieniem się jako Azaelus na Ostrzu), więc zupełnie zapomniałem, że przeskok był nieco mniejszy. Poprawione.
Natomiast jeśli chodzi o trwanie poszczególnych epizodów, to uważam to w sumie za mało istotne, bo tak naprawdę nie da się tego jakoś racjonalnie wytłumaczyć (poza widzi mi się autora). Sądzę, że najważniejsze, aby było wiadomo, ile lat minęło w ogóle od ep. I
Natomiast jeśli chodzi o trwanie poszczególnych epizodów, to uważam to w sumie za mało istotne, bo tak naprawdę nie da się tego jakoś racjonalnie wytłumaczyć (poza widzi mi się autora). Sądzę, że najważniejsze, aby było wiadomo, ile lat minęło w ogóle od ep. I
Kamzo- Trooper
Jakby Panie były na tyle miłe aby napisać który jest rok ( rozpoczęcie ep VI ) w formacie BBY to byłbym dźwięczny
Skoltus- Agent
- Liczba postów : 677
3539 BBy chyba zgadza się ?
Skoltus- Agent
- Liczba postów : 677
Takm to jest aktualny rok naszych wydarzeń
Skol możesz zdjąć już Kermita? - ten billboard jest strasznie męczący zwłaszcza jak napiszesz post pod postem.
Skol możesz zdjąć już Kermita? - ten billboard jest strasznie męczący zwłaszcza jak napiszesz post pod postem.
No tak, trochę spora ta sygnatura ^^'
No i przycisk 'edit' nie boli Zwłaszcza 8 minut po napisaniu poprzedniej wiadomości
No i przycisk 'edit' nie boli Zwłaszcza 8 minut po napisaniu poprzedniej wiadomości
Kamzo- Trooper
Kam możesz być ze mnie dumny: https://tarczarepubliki.forumpolish.com/t551-linia-czasu#5430
Well done, my young padawan ^^ Tak, tak, wiem, że Col jest już Rycerzem Jedi W sumie - upadłym rycerzem
Kamzo- Trooper
żeby to było takie proste...Kamzo napisał:Well done, my young padawan ^^ Tak, tak, wiem, że Col jest już Rycerzem Jedi W sumie - upadłym rycerzem
Swoją drogą, jeśli mamy już dział z informacjami dodatkowymi, to można tam przenieść np. temat z rangami Jedi (i ewentualnie jeszcze jakieś, jeśli będzie potrzeba). Może wtedy ludzie będą mieli mniejszy kłopot ze znalezieniem takich zapisków
Kamzo- Trooper
"Outlander zaginął" - pod koniec Epilogu, skoro Satele nie wiedziała jak Zakuulanie nazwali Outlandera, to czemu go tak nazwała? XD
Thorwyn- Liczba postów : 26
Poza tym coś mi tu jeszcze nie pasuje: w chapterze XII, Satele mówiła że wysłała mnóstwo Jedi do obrony przed Zakuulem, trochę się to kłóci z tym, że atak zaczęli od ich domu, gdzie mogliby zmiażdżyć ich wszystkich
Tython zostal zniszcozny jesli robisz 2 chapter, ogolnie nie odbudowala sie do konca po ataku Revana, Tak samo wielu jedi dziala rpzecie w galaktyce a nie tylko tython. przyjzyj sie,z e w Alliance jest niewiele Sithow i jedi, a reszta pochowala sie w Imperium i Republice.
a Outlander bo to jedyny tytul nie sugerujacy kim jest Outlander.
a Outlander bo to jedyny tytul nie sugerujacy kim jest Outlander.
Może być "bohater z Yavina"
Przepraszam ze sie wpierdziele... to chyba nie miejsce na te dyskusje? ;-) czytaj nie ten temat
Eliphas- Zarząd Tarczy
- Liczba postów : 656
Czemu nie?
Odnoszę się do Epizodu V,wątku głównego Republiki, Część 8 - epilog
A temat wyraźnie mówi "dyskusje" XD
Odnoszę się do Epizodu V,wątku głównego Republiki, Część 8 - epilog
A temat wyraźnie mówi "dyskusje" XD
Tyle ze to temat o dyskusjach na temat V epizodu naszego RP
Eliphas- Zarząd Tarczy
W dalszym ciągu nie widzę problemu
Ujme to tak. To sie dzialo sporo czsu temu, na pcozatku roku. Dawnoz apisane, dawno skonczone. Nikt wtedy nie czepnal sie zapisu jakiego tam bylo.
Niech będzie
W takim razie inne pytanie
Skoro nie tu, to gdzie mam podobne nieścisłości wytykać?
"Błędy fabularne" wydawało mi się tematem zbyt ogólnym
W takim razie inne pytanie
Skoro nie tu, to gdzie mam podobne nieścisłości wytykać?
"Błędy fabularne" wydawało mi się tematem zbyt ogólnym
Najlepiej w "KANTYNIE" temat zalozyc
Eliphas- Zarząd Tarczy
Strona 19 z 19 • 1 ... 11 ... 17, 18, 19
Similar topics
» Epizod III (Republika) - dyskusje
» (Dyskusje) Epizod I
» Epizod II - DYSKUSJE
» Epizod V (Imperium) - DYSKUSJE