Epizod II - DYSKUSJE
+5
Ansarras
Skoltus
Kamzo
Loongo
Col'sheer'ee
9 posters
Strona 3 z 3
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Epizod II - DYSKUSJE
Jak nie? HAHA przywrócić mirialaństwo ciekawe
o wiem na swoją obronę! w "Gelu" napisałeś "jesteś jakimś tam człowiekiem" eee sorry, że taki doczepliwy jestem.
o wiem na swoją obronę! w "Gelu" napisałeś "jesteś jakimś tam człowiekiem" eee sorry, że taki doczepliwy jestem.
Ansarras- Sith
- Liczba postów : 695
Masz racje. Poprawione.
Niestety moje teksty nie są redagowane przez nikogo. Piszę od razu na forum albo w jakimś programie typu Notatnik i potem przyklejam na forum. Jesteście pierwsi, którzy widzą co napiszę.
Niestety moje teksty nie są redagowane przez nikogo. Piszę od razu na forum albo w jakimś programie typu Notatnik i potem przyklejam na forum. Jesteście pierwsi, którzy widzą co napiszę.
Col'sheer'ee- Strażnik Holocronów
- Liczba postów : 1206
Piszę właśnie ostatniego posta do Epizodu II.
Pozwalam sobie jeszcze pociągnąć zakończenie tego Epizodu (dokładnie chodzi mi o ostatni wpis dotyczący Sith'ari) aby zamknąć wszystkie (a przynajmniej główne) wątki Ep2. Zresztą od samego początku planowałem stworzenie tego wpisu. Nie wiedziałem tylko, że tyle mi zajmie jego opracowywanie.
Ogłaszam premierę tego wpisu na sobotę, 23 maja, godzinę 21:00 (z możliwością 30minutowego spóźnienia).
A tymczasem tak na rozgrzanie ,,małych szarych komórek'' mam dla wszystkich zainteresowanych konkurs
Dlaczego Aye'asha'ee w Epizodzie 2 tak bardzo poszukiwała Col'sheer'ee? Czego od niej chciała i dlaczego?
Odpowiedź w mojej ocenie można już wydedukować z wszystkich moich postów dotyczących wątków RP (nie tylko Epizodu 2).
Odpowiedzi możecie wysyłać do mnie na PM albo umieszczać w tym temacie (ale możecie wtedy ułatwić innym zadanie).
Nagroda: to uzyskanie ogromnego szacunku
Osoby, które dowiedziały się już ode mnie odpowiedzi na powyższe pytanie są zdyskwalifikowane z konkursu (np. Sallaros). I proszę ich o nie podawanie tu odpowiedzi.
Poprawna odpowiedź już w sobotę.
Pozwalam sobie jeszcze pociągnąć zakończenie tego Epizodu (dokładnie chodzi mi o ostatni wpis dotyczący Sith'ari) aby zamknąć wszystkie (a przynajmniej główne) wątki Ep2. Zresztą od samego początku planowałem stworzenie tego wpisu. Nie wiedziałem tylko, że tyle mi zajmie jego opracowywanie.
Ogłaszam premierę tego wpisu na sobotę, 23 maja, godzinę 21:00 (z możliwością 30minutowego spóźnienia).
A tymczasem tak na rozgrzanie ,,małych szarych komórek'' mam dla wszystkich zainteresowanych konkurs
Dlaczego Aye'asha'ee w Epizodzie 2 tak bardzo poszukiwała Col'sheer'ee? Czego od niej chciała i dlaczego?
Odpowiedź w mojej ocenie można już wydedukować z wszystkich moich postów dotyczących wątków RP (nie tylko Epizodu 2).
Odpowiedzi możecie wysyłać do mnie na PM albo umieszczać w tym temacie (ale możecie wtedy ułatwić innym zadanie).
Nagroda: to uzyskanie ogromnego szacunku
Osoby, które dowiedziały się już ode mnie odpowiedzi na powyższe pytanie są zdyskwalifikowane z konkursu (np. Sallaros). I proszę ich o nie podawanie tu odpowiedzi.
Poprawna odpowiedź już w sobotę.
Muszę powiedzieć, że spodziewałem się większej frekwencji. Teraz się zastanawiam czy nikomu nie chce się wziąć udziału w zabawie czy jest to trudniejsze niż myślałem. Powoli kończę zakończenie historii Darth Aye'asha'ee.
Do rozstrzygnięcia zostały 23 godziny - kto podejmie wyzwanie?
Do rozstrzygnięcia zostały 23 godziny - kto podejmie wyzwanie?
Czytałem wszystkie Twoje wpisy, ale nie wiem czy odpowiedź jest taka oczywista do wywnioskowania :] Można raczej, hmmm, zgadywać Spróbuję w sumie i odpowiem na PM.
Kamzo- Trooper
- Liczba postów : 483
Ok... podpowiedziałem na chatcie to jeszcze i tu podpowiem - karty postaci też zaliczają się do RP - w końcu przedstawiają background. Dla zainteresowanych przejrzyjcie karty moich postaci. Dużo ich nie ma.
Opowiadanie skończyłem. opublikuje je wieczorem chyba, że ktoś będzie chciał jeszcze wziąć udział w konkursie, który trwa. Póki co mam dwoje uczestników konkursu. Szkoda, że nikt poza Rady nie chce spróbować podjąć wyzwania. Jeśli macie jakąś myśl, jakiś pomysł dlaczego Błękitna Jedi jest tak cenna dla Sith'ari to piszcie. Najwyżej nie będziecie mieć racji
PS. To nie jest konkurs, w którym organizator zarabia krocie na SMSach więc pytanie może być trudniejsze.
PS. To nie jest konkurs, w którym organizator zarabia krocie na SMSach więc pytanie może być trudniejsze.
No dobra. Ostatni wpis dotyczący historii Sith'ari i Epizodu 2 został opublikowany, także konkurs uznaję za zamknięty.
UWAGA Poniższy post zawiera spoilery opowiadania Sith'ari - droga ku przeznaczeniu. Jeśli więc jeszcze nie czytałaś/czytałeś całej historii zapraszam Cię najpierw tutaj.
Odpowiedzi dostałem zaledwie dwie, za co jestem wdzięczny autorom - Kamzo i Loongo. Z drugiej strony... miałem nadzieję, że więcej osób spróbuje swoich sił.
Odpowiedzi jakie otrzymałem:
Wiadomo już teraz, że Kamzo miał rację - Aye'asha'ee i Col'sheer'ee są przyrodnimi siostrami. Łączy ich osoba Ce'lirru z klanu Monk. Chissa, który porzucił swoje dziedzictwo i rozpoczął życie jako Mandalorianin przyjmując ich styl życia i wierzenia.
Loongo natomiast świetnie połączył Col'sheer'ee z Rytuałem Krwawego Serca - możliwe, że serca Elphal i Ophoval (Col'sheer'ee) nie są Aye'asha'ee potrzebne by Rytuał się udał. Jednak nasza Sith'ari nie chce ryzykować. Jedno czy dwa serca więcej nie zaszkodzi.
Panowie szacun - całkiem dobrze, moim, zdaniem odgadliście moje zamiary. I szacun , że jeszcze raz przebrneliście przez wszystkie opowiadania, które opublikowałem.
A teraz przedstawię sposób jak można było do tego dojść (w mojej ocenie).
Na początku wiadomo było:
Z tych punktów można wywnioskować, że jest spora szansa, że Ophoval (przemytniczka) i Col'sheer'ee są spokrewnione, a jeśli tak to Elphal porwana przez tajniczą postać może być matką Col. Wiemy z historii Aye'asha'ee, że jest czystej krwi Chissem a jej ojciec jest Mando'ade więc nosi zbroję. Ponieważ historia musi się łączyć (no musi... nie ma innej opcji) to tajemnicy porywacz Elphal może być ojcem Aye'asha'ee.
Przekonywujące? To idę odpocząć.
UWAGA Poniższy post zawiera spoilery opowiadania Sith'ari - droga ku przeznaczeniu. Jeśli więc jeszcze nie czytałaś/czytałeś całej historii zapraszam Cię najpierw tutaj.
Odpowiedzi dostałem zaledwie dwie, za co jestem wdzięczny autorom - Kamzo i Loongo. Z drugiej strony... miałem nadzieję, że więcej osób spróbuje swoich sił.
Odpowiedzi jakie otrzymałem:
Kamzo napisał:Jak pisałem na forum, wygląda na to, że odpowiedź nie jest taka oczywista Z tekstów wiadomo na pewno, że Aye szukała Chissa, którego nazywała Dezerterem, i który podobno w przeszłości opuścił/zdradził Imperium, a teraz przebywa na terenie Republiki. Okazało się, że jest to Col i... w sumie tyle wiemy z RP (z tych, w których brałem udział) i z tekstów na forum xD Reszty można się domyślać, więc zakładałem, że pomiędzy tą dwójką są jakieś więzy krwi. Col może być siostrą Aye, ale chyba dużo młodszą lub ewentualnie jej... córką
Loongo napisał:W opowiadaniu o Sith'ari jest wzmianka o rytuale Krwawego Serca, do wykonania którego będzie potrzebne zebranie serc osób związanych z przeszłością Aye. Być może Col jest w jakiś sposób powiązana z Lady Sith? Nie ma niestety żadnej wzmianki o ich koneksjach rodzinnych, ani o jakiś zaginionym rodzeństwie, i nie wiem jeszcze skąd nazwa "Dezerter". Ale to tylko moja teoria.
Wiadomo już teraz, że Kamzo miał rację - Aye'asha'ee i Col'sheer'ee są przyrodnimi siostrami. Łączy ich osoba Ce'lirru z klanu Monk. Chissa, który porzucił swoje dziedzictwo i rozpoczął życie jako Mandalorianin przyjmując ich styl życia i wierzenia.
Loongo natomiast świetnie połączył Col'sheer'ee z Rytuałem Krwawego Serca - możliwe, że serca Elphal i Ophoval (Col'sheer'ee) nie są Aye'asha'ee potrzebne by Rytuał się udał. Jednak nasza Sith'ari nie chce ryzykować. Jedno czy dwa serca więcej nie zaszkodzi.
Panowie szacun - całkiem dobrze, moim, zdaniem odgadliście moje zamiary. I szacun , że jeszcze raz przebrneliście przez wszystkie opowiadania, które opublikowałem.
A teraz przedstawię sposób jak można było do tego dojść (w mojej ocenie).
Na początku wiadomo było:
- Col'sheer'ee, istota obcej rasy, została odnaleziona przez Mistrzynię Jedi z karteczką z prośbą o zajęcie się dziewczynką,
- Col'sheer'ee mimo wyglądu nie jest Chissem - jest mieszańcem dwóch ras: jest w połowie Miralianką (rasa raczej występująca tylko w Republice) i Chisską (rasa występująca raczej tylko w Imperium),
- Przemytniczka Ophoval, z domu Rish, (Miralianka) jako mała dziewczynka była świadkiem uprowadzenia swojej starszej siostry przez istote ubraną w zbroję,
- Aye'asha'ee, ta, która uważa się za legendarną Sith'ari, jest córką Lady Sith i tajemniczego Mandalorianina,
- Aye'asha'ee zbiera serca tych, którzy mieli wpływ na to kim jest,
- (może trochę w domyśle) Inkwisytorzy Sithów, do których Aye'asha'ee należy najczęściej przekładają własne cele nad cele Mrocznej Rady i samego Imperatora
Z tych punktów można wywnioskować, że jest spora szansa, że Ophoval (przemytniczka) i Col'sheer'ee są spokrewnione, a jeśli tak to Elphal porwana przez tajniczą postać może być matką Col. Wiemy z historii Aye'asha'ee, że jest czystej krwi Chissem a jej ojciec jest Mando'ade więc nosi zbroję. Ponieważ historia musi się łączyć (no musi... nie ma innej opcji) to tajemnicy porywacz Elphal może być ojcem Aye'asha'ee.
Przekonywujące? To idę odpocząć.
Podfora Wątek główny i Wątek poboczny zostały zamknięte i żadne nowe posty nie mogą się w nich już pojawić. W tej chwili wszystkie posty RP powinny być umieszczane w wątkach Epizodu3 lub innym przeznaczonym do tego dziale (np. Organizacje).
Ansarras napisał:Tęsknię...
Ja tez Pansa ja też
Skoltus- Agent
- Liczba postów : 677
Mam pytanko - dlaczego w wątku głównym jest Część 0, a później od razu jest Część 2?
Talym- Admin
- Liczba postów : 332
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» (Dyskusje) Epizod I
» Epizod V (Republika) - DYSKUSJE
» Epizod V (Imperium) - DYSKUSJE
» Epizod III (Republika) - dyskusje
» Epizod III (Imperium) - dyskusje
» Epizod V (Republika) - DYSKUSJE
» Epizod V (Imperium) - DYSKUSJE
» Epizod III (Republika) - dyskusje