Epizod V (Republika) - DYSKUSJE
+10
Sallaros
Bobik
Elisas
Zim
Ansarras
Guas'ol Dar'Amdu
Maginia
Kamzo
Skoltus
Eliphas
14 posters
Strona 5 z 19
Strona 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19
Re: Epizod V (Republika) - DYSKUSJE
Col ma racje. Tylko Rada pierwotnej wiedzy
Eliphas- Zarząd Tarczy
- Liczba postów : 656
Poprawione
Skoltus- Agent
- Liczba postów : 677
Hierarchia wygląda tak: Cienie słuchają rozkazów Rady pierwotnej wiedzy, a ta Radzie Jedi. Satele Shan wie o istnieniu Cieni będąc Wielkim Mistrzem Zakonu.
No to był jeden z lepszych boczniaków a trwał pół godzinki ALe była dramaaa ... i smuteczek Szkoda mi Col teraz Troche niezręcznie wyszło.
Skoltus- Agent
Ale skoro Rada Jedi nie wie o Cieniach to nie może im zlecać zadań... No i wtedy to zmienia kilka innych rzeczy
Col'sheer'ee- Strażnik Holocronów
- Liczba postów : 1206
Skoltus napisał:No to był jeden z lepszych boczniaków a trwał pół godzinki ALe była dramaaa ... i smuteczek Szkoda mi Col teraz Troche niezręcznie wyszło.
Eee... Nie rozumiem. Póki co jedynie cień głosu Ansa przez Moc jej powiedział, że to Lalka go zabił. O boczniaku nic nie wie
Chodziło mi o poboczny z Sallem. A szkoda mi Col po głównym wątku
Skoltus- Agent
Col'sheer'ee napisał:Ale skoro Rada Jedi nie wie o Cieniach to nie może im zlecać zadań... No i wtedy to zmienia kilka innych rzeczy
Podstawowo mialo byc tak ze rada wie o tym i tyle. Potem wy zaczelisie cos ze tak nie powinno byc no i zaczelo sie mieszaac jak to jest.
Co do czasu ataku... Sithowie na pewno wiedza od x czasu gdzie ejst tython tak jak Jedi wiedza gdzie jest korriban. Final 1 chapteru Jedi Knighta: Sith atakuje Tython za pomoca broni a raczej nie mial tych informacjo od Revana, który w tym czasie byl jeszcze w Melestorm Prison.
TO ustalcie to A ja ide na piwo Potem porawie ostatecznie
Skoltus- Agent
Rada Pierwotnej Wiedzy mimo, że odpowiada przed Najwyższą Radą Jedi (jak wszyscy i wszystko w Zakonie) to nie mówi jej wszystkiego.
IMO organizacja, która jest tak tajna, że nikt o niej nie wie nawet Rada i Senat (Kanclerz) nadaje wagi i tajemniczości Cieniom. A przy tym Rada Jedi choć w jednym są trochę bliźsi ideałom Jedi.
IMO organizacja, która jest tak tajna, że nikt o niej nie wie nawet Rada i Senat (Kanclerz) nadaje wagi i tajemniczości Cieniom. A przy tym Rada Jedi choć w jednym są trochę bliźsi ideałom Jedi.
Ejj, czy Mistrzowie nie zasiadają w Radzie przypadkiem? O.o Bo jak tak i Rada wie o Cieniach, to Sindo też.
Maginia- Zarząd Tarczy
- Liczba postów : 483
Nie każdy mistrz zasiada w Radzie. Sallaros np. już nie, Arikik także nie zasiada w Radzie.
Ansarras- Sith
- Liczba postów : 695
Rada Jedi (Najwyższa Rada Jedi) pełniła rolę najwyższego organu decydującego Zakonu Jedi. W jej skład wchodziło 12 mistrzów Jedi. Część z nich pełniła tę funkcję dożywotnio, część zasiadała w Radzie przez pewien okres. Dzięki temu Rada miała zawsze trochę świeższe spojrzenie na większość spraw.
Hierarchia w Zakonie wygląda mniej więcej tak:
Młodzik ---> Padawan ---> Rycerz ---> Mistrz ---> Najwyższa Rada Jedi
Było jeszcze kilka mniejszych (mniej ważnych) Rad, które de facto odpowiadały przed Radą Jedi i zajmowały się jakimś węższym tematem, jak np. przyjmowanie adeptów do Zakonu.
Hierarchia w Zakonie wygląda mniej więcej tak:
Młodzik ---> Padawan ---> Rycerz ---> Mistrz ---> Najwyższa Rada Jedi
Było jeszcze kilka mniejszych (mniej ważnych) Rad, które de facto odpowiadały przed Radą Jedi i zajmowały się jakimś węższym tematem, jak np. przyjmowanie adeptów do Zakonu.
To moze ci którzy zasiadaja dozywotnio, a moga być w mniejszosci wiedza o cieniach? Wraz ze smiercia tajemnica też i kolejna zaufana osoba dozywotnio piastuje dowiaduje sie o tym.
Ej... teraz to już w ogóle podzielimy Rade Jedi... Nie możemy przyjąć, że jakieś 3 osoby z Rady Jedi zasiadają w Radzie pierwotnej wiedzy?
I tak by bylo najprosciej. Wie Satele Shan i dwoch innych niewymienionych z imienia i juz.
Bobik napisał:I tak by bylo najprosciej. Wie Satele Shan i dwoch innych niewymienionych z imienia i juz.
4 osoby, Satele raczej biegajaca między radami to trochę słabo. Satele kontroluje radę pierwotnej wiedzy żeby nic nie odwalila i jej słowo jest bezwzględne wykonywane
część druga ostatniego eventu opisana.
Ponieważ moje notatki się nie zapisały to trochę musiałem improwizować. Sens chyba został. W razie co dajcie znać to będę poprawiał albo sami opisujcie ten event z perspektyw swoich postaci. Do drugiego rozwiązania szczególnie zachęcam.
Chętnie przeczytałbym np. o operacji z punktu widzenia naszych medyków.
Jutro spróbuję napisać kolejne Rozterki.
Ponieważ moje notatki się nie zapisały to trochę musiałem improwizować. Sens chyba został. W razie co dajcie znać to będę poprawiał albo sami opisujcie ten event z perspektyw swoich postaci. Do drugiego rozwiązania szczególnie zachęcam.
Chętnie przeczytałbym np. o operacji z punktu widzenia naszych medyków.
Jutro spróbuję napisać kolejne Rozterki.
Col pisałem o tym w wątku o rp Jedi. Elis jest padawanką Qrado i to jakiś już czas :p
Ansarras- Sith
Ans ponieważ jestem w ... zmęczony to tak napiszę:Ansarras napisał:Col pisałem o tym w wątku o rp Jedi. Elis jest padawanką Qrado i to jakiś już czas :p
1) Qrado nie jest postacią kanoniczną bo nie ma możliwości aby ktoś w 3 czy 5 lat nauczył został mianowany rycerzem
2) a gdzie historia?
No bez przesady.... Wiesz ile z nią wyerpilem... Aa historia postaci jest nie za dluga ale jest, a te lata mogę wydlużyć żaden problem..
Ansarras- Sith
Ans... ciesze się, ale chetnię bym poznał waszą historię. Zwłaszcza, że gdzieś tam jest pomysł na książkęAnsarras napisał:No bez przesady.... Wiesz ile z nią wyerpilem... Aa historia postaci jest nie za dluga ale jest, a te lata mogę wydlużyć żaden problem..
Jesteś w trakcie wątku pobocznego tam sie znajdzie tez Qradi, aa czy na prawdę kogoś to obchodzi jak się poznali? Stal na Coru i sie patrzył :3 wiesz ze nie mam talentu do pisania
.. A ja sam nie mogę czytać swoich opowiadań bo mi się nie podobają.
Ansarras- Sith
Twój Mukan tez jest chyba niekanoniczny no nie? To co robi jako zwierzchnik Tarczy?
Ansarras- Sith
Z tym talentem to śmiem sie nie zgodzić, dowód: https://tarczarepubliki.forumpolish.com/t416-spiaca-nadziejaAnsarras napisał:Jesteś w trakcie wątku pobocznego tam sie znajdzie tez Qradi, aa czy na prawdę kogoś to obchodzi jak się poznali? Stal na Coru i sie patrzył :3 wiesz ze nie mam talentu do pisania
Talentu to ja raczej nie mam dowód moje świadectwo dojrzałości. Z języka polskiego dostałem dwóję. A dostałem ją tylko dlatego, żebym... mógł iść na studia
Nie sądziłem że postać z Rady, która tak naprawdę udziału w RP nie bierze tylko popędza od czasu do czasu fabułę do przodu potrzebuje historii. Ale OK. Specjalnie dla ciebie coś wymyślę. A Qrado jest najszybciej uczącym się Jedi w całej historii Star Wars. W sumie w wieku 70lat to on powinien zastąpić mistrzynie Shen.Ansarras napisał:Twój Mukan tez jest chyba niekanoniczny no nie? To co robi jako zwierzchnik Tarczy?
Ale już się nie będę czepiał.
By the way chcesz robotę Mukana?
Poprawione:
https://tarczarepubliki.forumpolish.com/t53-rangi-rp-dla-jedi
https://tarczarepubliki.forumpolish.com/t433-czesc-6-trucizna
Strona 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19
Similar topics
» Epizod III (Republika) - dyskusje
» (Dyskusje) Epizod I
» Epizod II - DYSKUSJE