Tarcza Republiki
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Epizod V (Republika) - DYSKUSJE

+10
Sallaros
Bobik
Elisas
Zim
Ansarras
Guas'ol Dar'Amdu
Maginia
Kamzo
Skoltus
Eliphas
14 posters

Strona 5 z 19 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19  Next

Go down

Epizod V (Republika) - DYSKUSJE - Page 5 Empty Re: Epizod V (Republika) - DYSKUSJE

Pisanie by Eliphas Sob Sty 23, 2016 9:50 pm

Col ma racje. Tylko Rada pierwotnej wiedzy
Eliphas
Eliphas
Zarząd Tarczy
Zarząd Tarczy

Liczba postów : 656

Powrót do góry Go down

Epizod V (Republika) - DYSKUSJE - Page 5 Empty Re: Epizod V (Republika) - DYSKUSJE

Pisanie by Skoltus Sob Sty 23, 2016 10:02 pm

Poprawione
Skoltus
Skoltus
Agent

Liczba postów : 677

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sallaros Sob Sty 23, 2016 10:09 pm

Hierarchia wygląda tak: Cienie słuchają rozkazów Rady pierwotnej wiedzy, a ta Radzie Jedi. Satele Shan wie o istnieniu Cieni będąc Wielkim Mistrzem Zakonu.
Sallaros
Sallaros
Admin
Admin

Liczba postów : 696

https://tarczarepubliki.forumpolish.com

Powrót do góry Go down

Pisanie by Skoltus Sob Sty 23, 2016 10:09 pm

No to był jeden z lepszych boczniaków a trwał pół godzinki Very Happy ALe była dramaaa ... i smuteczek Sad Szkoda mi Col teraz Sad Troche niezręcznie wyszło.
Skoltus
Skoltus
Agent

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sob Sty 23, 2016 10:11 pm

Ale skoro Rada Jedi nie wie o Cieniach to nie może im zlecać zadań... No i wtedy to zmienia kilka innych rzeczy
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Liczba postów : 1206

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sob Sty 23, 2016 10:12 pm

Skoltus napisał:No to był jeden z lepszych boczniaków a trwał pół godzinki Very Happy ALe była dramaaa ... i smuteczek Sad Szkoda mi Col teraz Sad Troche niezręcznie wyszło.

Eee... Nie rozumiem. Póki co jedynie cień głosu Ansa przez Moc jej powiedział, że to Lalka go zabił. O boczniaku nic nie wie
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Skoltus Sob Sty 23, 2016 10:16 pm

Chodziło mi o poboczny z Sallem. A szkoda mi Col po głównym wątku Smile
Skoltus
Skoltus
Agent

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sallaros Sob Sty 23, 2016 10:22 pm

Col'sheer'ee napisał:Ale skoro Rada Jedi nie wie o Cieniach to nie może im zlecać zadań... No i wtedy to zmienia kilka innych rzeczy

Podstawowo mialo byc tak ze rada wie o tym i tyle. Potem wy zaczelisie cos ze tak nie powinno byc no i zaczelo sie mieszaac jak to jest.

Co do czasu ataku... Sithowie na pewno wiedza od x czasu gdzie ejst tython tak jak Jedi wiedza gdzie jest korriban. Final 1 chapteru Jedi Knighta: Sith atakuje Tython za pomoca broni a raczej nie mial tych informacjo od Revana, który w tym czasie byl jeszcze w Melestorm Prison.
Sallaros
Sallaros
Admin
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Skoltus Sob Sty 23, 2016 10:23 pm

TO ustalcie to Very Happy A ja ide na piwo Very Happy Potem porawie ostatecznie Smile
Skoltus
Skoltus
Agent

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sob Sty 23, 2016 10:53 pm

Rada Pierwotnej Wiedzy mimo, że odpowiada przed Najwyższą Radą Jedi (jak wszyscy i wszystko w Zakonie) to nie mówi jej wszystkiego.

IMO organizacja, która jest tak tajna, że nikt o niej nie wie nawet Rada i Senat (Kanclerz) nadaje wagi i tajemniczości Cieniom. A przy tym Rada Jedi choć w jednym są trochę bliźsi ideałom Jedi.
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maginia Sob Sty 23, 2016 11:02 pm

Ejj, czy Mistrzowie nie zasiadają w Radzie przypadkiem? O.o Bo jak tak i Rada wie o Cieniach, to Sindo też.
Maginia
Maginia
Zarząd Tarczy
Zarząd Tarczy

Liczba postów : 483

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ansarras Sob Sty 23, 2016 11:12 pm

Nie każdy mistrz zasiada w Radzie. Sallaros np. już nie, Arikik także nie zasiada w Radzie.
Ansarras
Ansarras
Sith
Sith

Liczba postów : 695

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sob Sty 23, 2016 11:13 pm

Rada Jedi (Najwyższa Rada Jedi) pełniła rolę najwyższego organu decydującego Zakonu Jedi. W jej skład wchodziło 12 mistrzów Jedi. Część z nich pełniła tę funkcję dożywotnio, część zasiadała w Radzie przez pewien okres. Dzięki temu Rada miała zawsze trochę świeższe spojrzenie na większość spraw.

Hierarchia w Zakonie wygląda mniej więcej tak:
Młodzik ---> Padawan ---> Rycerz ---> Mistrz ---> Najwyższa Rada Jedi

Było jeszcze kilka mniejszych (mniej ważnych) Rad, które de facto odpowiadały przed Radą Jedi i zajmowały się jakimś węższym tematem, jak np. przyjmowanie adeptów do Zakonu.
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sallaros Sob Sty 23, 2016 11:22 pm

To moze ci którzy zasiadaja dozywotnio, a moga być w mniejszosci wiedza o cieniach? Wraz ze smiercia tajemnica też i kolejna zaufana osoba dozywotnio piastuje dowiaduje sie o tym.
Sallaros
Sallaros
Admin
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sob Sty 23, 2016 11:24 pm

Ej... teraz to już w ogóle podzielimy Rade Jedi... Nie możemy przyjąć, że jakieś 3 osoby z Rady Jedi zasiadają w Radzie pierwotnej wiedzy?
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bobik Nie Sty 24, 2016 1:18 am

I tak by bylo najprosciej. Wie Satele Shan i dwoch innych niewymienionych z imienia i juz.
Bobik
Bobik
Jedi
Jedi

Liczba postów : 756

https://www.facebook.com/Stefaniak.Mikolaj

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sallaros Nie Sty 24, 2016 8:41 am

Bobik napisał:I tak by bylo najprosciej. Wie Satele Shan i dwoch innych niewymienionych z imienia i juz.

4 osoby, Satele raczej biegajaca między radami to trochę słabo. Satele kontroluje radę pierwotnej wiedzy żeby nic nie odwalila i jej słowo jest bezwzględne wykonywane
Sallaros
Sallaros
Admin
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sro Sty 27, 2016 5:49 am

część druga ostatniego eventu opisana.

Ponieważ moje notatki się nie zapisały to trochę musiałem improwizować. Sens chyba został. W razie co dajcie znać to będę poprawiał albo sami opisujcie ten event z perspektyw swoich postaci. Do drugiego rozwiązania szczególnie zachęcam.
Chętnie przeczytałbym np. o operacji z punktu widzenia naszych medyków.

Jutro spróbuję napisać kolejne Rozterki.
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ansarras Sro Sty 27, 2016 9:09 am

Col pisałem o tym w wątku o rp Jedi. Elis jest padawanką Qrado i to jakiś już czas :p
Ansarras
Ansarras
Sith
Sith

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sro Sty 27, 2016 10:12 am

Ansarras napisał:Col pisałem o tym w wątku o rp Jedi. Elis jest padawanką Qrado i to jakiś już czas :p
Ans ponieważ jestem w ... zmęczony to tak napiszę:

1) Qrado nie jest postacią kanoniczną bo nie ma możliwości aby ktoś w 3 czy 5 lat nauczył został mianowany rycerzem
2) a gdzie historia?
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ansarras Sro Sty 27, 2016 10:14 am

No bez przesady.... Wiesz ile z nią wyerpilem... Aa historia postaci jest nie za dluga ale jest, a te lata mogę wydlużyć żaden problem..
Ansarras
Ansarras
Sith
Sith

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sro Sty 27, 2016 10:18 am

Ansarras napisał:No bez przesady.... Wiesz ile z nią wyerpilem... Aa historia postaci jest nie za dluga ale jest, a te lata mogę wydlużyć żaden problem..
Ans... ciesze się, ale chetnię bym poznał waszą historię. Zwłaszcza, że gdzieś tam jest pomysł na książkę Razz
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ansarras Sro Sty 27, 2016 10:22 am

Jesteś w trakcie wątku pobocznego tam sie znajdzie tez Qradi, aa czy na prawdę kogoś to obchodzi jak się poznali? Stal na Coru i sie patrzył :3 wiesz ze nie mam talentu do pisania
.. A ja sam nie mogę czytać swoich opowiadań bo mi się nie podobają.
Ansarras
Ansarras
Sith
Sith

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ansarras Sro Sty 27, 2016 10:29 am

Twój Mukan tez jest chyba niekanoniczny no nie? To co robi jako zwierzchnik Tarczy? Smile
Ansarras
Ansarras
Sith
Sith

Powrót do góry Go down

Pisanie by Col'sheer'ee Sro Sty 27, 2016 12:17 pm

Ansarras napisał:Jesteś w trakcie wątku pobocznego tam sie znajdzie tez Qradi, aa czy na prawdę kogoś to obchodzi jak się poznali? Stal na Coru i sie patrzył :3 wiesz ze nie mam talentu do pisania
.. A ja sam nie mogę czytać swoich opowiadań bo mi się nie podobają.
Z tym talentem to śmiem sie nie zgodzić, dowód: https://tarczarepubliki.forumpolish.com/t416-spiaca-nadzieja
Talentu to ja raczej nie mam dowód moje świadectwo dojrzałości. Z języka polskiego dostałem dwóję. A dostałem ją tylko dlatego, żebym... mógł iść na studia Razz
Ansarras napisał:Twój Mukan tez jest chyba niekanoniczny no nie? To co robi jako zwierzchnik Tarczy?
Nie sądziłem że postać z Rady, która tak naprawdę udziału w RP nie bierze tylko popędza od czasu do czasu fabułę do przodu potrzebuje historii. Ale OK. Specjalnie dla ciebie coś wymyślę. A Qrado jest najszybciej uczącym się Jedi w całej historii Star Wars. W sumie w wieku 70lat to on powinien zastąpić mistrzynie Shen.
Ale już się nie będę czepiał.
By the way chcesz robotę Mukana?

Poprawione:
https://tarczarepubliki.forumpolish.com/t53-rangi-rp-dla-jedi
https://tarczarepubliki.forumpolish.com/t433-czesc-6-trucizna
Col'sheer'ee
Col'sheer'ee
Strażnik Holocronów
Strażnik Holocronów

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 5 z 19 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: